Näyttelyt

Nymanin aitan näyttelyt

Mööbeliaitta – näyttelyssä on esillä Nymanin suvun vanhoja huonekaluja, mm. sänkyjä, tuoleja, sohvia.

Kuppauksesta kanylointiin – Tohmajärveläisen terveydenhuollon historiaa
Kuppauksesta kanylointiin –näyttelyssä kävijä saa tietoa paikkakunnan terveydenhuollon vaiheista aina kansanparantamisesta kunnanlääkäreihin ja terveyskeskustoiminnan alusta nykytilanteeseen.

Erikoisia esineitä talon kätköistä

Nymanin talon apteekkihuoneen vitriineihin on koottu vuosittain vaihtuva eri teemoihin painottuva kokoelma esineitä säätyläistalon kätköistä. Kuva: Lissu Kaivolehto

Katri Helena -näyttely

Huussinäyttely

Nymanin talon vanhan käymälärakennuksen ”herrasväen puolelle” avattiin kesällä 2013 Huussinäyttely, joka jatkaa ulkomuseoalueen pysyväisnäyttelynä.

Saarion voimalaitosmuseon näyttely

Watteja, voltteja ja virtaa -näyttelyssä on esillä sähköverkon rakentamiseen ja sähkön tuottamiseen liittyviä esineitä ja laitteita.

Museot palvelevat vierailevia ryhmiä myös talviaikana. Sovi käynnistä etukäteen puh. 050 363 6154/Tohmajärvi-Seura tai 0400 626 875/Laasonen.

Talviajan toiminnasta Tohmajärven museoalueen kohteissa tiedotetaan myös seuran Facebook -sivustolla: