headerkuva

Nymanin aitan näyttelyt

Algot Untola -näyttely

Kirjailija Maiju Lassilan juhlavuoden kunniaksi viimevuotinen Mööbeliaitta on antanut tilaa Algot Untolan elämää esittelevälle näyttelylle. Näyttelyn avajaiset ovat Museomylläkän yhteydessä to 28.6.2018 klo 17. Sen jälkeen näyttely on avoinna museoiden aukioloaikana 12.8. saakka.

Lasten aitta

Lasten aitassa järjestetään ajoittain erilaisia työpajoja. Museomylläkässä to 28.6.2018  klo 15-18 siellä toimii Kaisa Jussilan vetämä kuvataidepaja.

Kuppauksesta kanylointiin – Tohmajärveläisen terveydenhuollon historiaa

Kuppauksesta kanylointiin –näyttelyssä kävijä saa tietoa paikkakunnan terveydenhuollon vaiheista aina kansanparantamisesta kunnanlääkäreihin ja terveyskeskustoiminnan alusta nykytilanteeseen.

Esillä on pitkäaikaisen johtavan hoitajan Pirjo Rinteen kokoama vanhojen terveydenhoidon esineiden kokoelma. Näyttelyvitriineissä on esillä mm. kätilön välineistöä kotisynnytyksiin, hammaslääkärin instrumentteja ja vanhoja lääkereseptejä ja –pakkauksia.

Näyttelyä varten on myös koottu leikekirja, jossa on lehtijuttuja terveydenhuollon merkkipaaluista ja linjauksista 1970-luvulta nykypäivään asti.

Näyttely on ollut esillä jo kesästä 2013, mutta nyt sen paikkaa on vaihdettu. Esillä on nyt myös kuvia monista eri rakennuksista, joissa terveyttä ja sairautta on Tohmajärvellä hoidettu.

Takaisin näyttelyt-sivulle..