Nymanin aitan näyttelyt

Algot Untola -näyttely

Viime vuonna kirjailija Maiju Lassilan juhlavuoden kunniaksi koottu, Algot Untolan elämää esittelevä näyttely näyttely on nähtävissä Nymanin aitassa. Näyttely on avoinna museoiden aukioloaikana 11.8. saakka.

Lasten aitta

Lasten aitassa järjestetään ajoittain erilaisia työpajoja.

Kuppauksesta kanylointiin – Tohmajärveläisen terveydenhuollon historiaa

Esillä on pitkäaikaisen johtavan hoitajan Pirjo Rinteen kokoama vanhojen terveydenhoidon esineiden kokoelma. Näyttelyvitriineissä on esillä mm. kätilön välineistöä kotisynnytyksiin, hammaslääkärin instrumentteja ja vanhoja lääkereseptejä ja –pakkauksia.

Näyttelyä varten on myös koottu leikekirja, jossa on lehtijuttuja terveydenhuollon merkkipaaluista ja linjauksista 1970-luvulta nykypäivään asti.

Näyttely on ollut esillä jo kesästä 2013, mutta nyt sen paikkaa on vaihdettu. Esillä on nyt myös kuvia monista eri rakennuksista, joissa terveyttä ja sairautta on Tohmajärvellä hoidettu.

Takaisin näyttelyt-sivulle..

Heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-16 sekä tapahtumapäivinä to 2.7., pe 10.7., ke 15.7. ja ke 22.7. klo 13-18.

Elokuun aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

Saarion voimalaitosmuseo, aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.