Huussinäyttely

Vuonna 1876 rakennetun käymälärakennuksen huoneen erikoisuutena ovat erikokoiset istuinaukot aikuisille ja lapsille. Esillä on ajanmukaista käymälätarpeistoa sekä tietotauluja käymäläkulttuurin historiasta.

Vielä 1800-luvulla ja 1900-luvun puolellakin erillisiä käymälärakennuksia oli Suomessa yleensä vain pappiloissa ja säätyläistaloissa. Valmistuessaan Nymanin käymälä on ollut aikanaan erikoisuus Tohmajärvellä.

Huussinäyttely

Takaisin näyttelyt-sivulle..

Heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-16 sekä tapahtumapäivinä to 2.7., pe 10.7., ke 15.7. ja ke 22.7. klo 13-18.

Elokuun aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

Saarion voimalaitosmuseo, aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.