Lintutornit

Peijonniemenlahden lintutornista avautuu loistava näköala muuttavien joutsenten ja muiden vesilintujen erityisessä suosiossa olevalle lahdelle. Parhaimmillaan alue on varhain keväällä vesilintujen muuton aikaan, jolloin lahdella voi lepäillä jopa 150 joutsenen parvi. Huhti-toukokuun vaihteessa lahdelta löytyvät lähes kaikki Suomen sisävesien vesilintulajit, monet lajit satapäisinä parvina.

Myöhemmin kesällä Peijoniemenlahdelta kuuluu yölaulajien konsertti: luhtahuitti, kaulushaikara ja ruokokerttuset pitävät yhdessä pikku- ja naurulokkien kanssa korvia huumaavaa soittoaan.

Lintutornille pääset autolla Kirkkoniemeen johtavalta tieltä heti Tohmajärven entisen rajakomppanian komentopaikan aidan vartta pitkin.

Värtsilän Sääperinjärvi ja lintutorni ympäröivine peltoaukeineen on yksi Suomen tunnetuimpia lintujen havainnointikohteita. Alueella voi tavata oikeastaan minkä tahansa sisämaassa liikkuvan linnun. Kevätmuuton kohokohtia ovat harvinaiset petolinnut ja suuret hanhiparvet. Kesäyössä pelloilla kuuluu ruisrääkän laulu ja Sääperin pensaikossa heläyttää harvinainen kultasirkku.

Takaisin luonto-sivulle..

Heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-16 sekä tapahtumapäivinä to 2.7., pe 10.7., ke 15.7. ja ke 22.7. klo 13-18.

Elokuun aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

Saarion voimalaitosmuseo, aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.