Kemien luontopolku

Tohmajärven kuuluisaan vaara- ja lehtomaisemaan pääsee hienosti tutustumaan Kemien luontopolkua kiertämällä. Ulkomuseoalueen vierestä lähtevän n. 6 km pitkän polun korkeuserot ovat melkoisia. Karuihin metsiin ja tasaisiin maisemiin tottuneille Jalanvaaran ja Piilovaaran nousut ja suojeltuun ketoalueeseen tutustuminen ovat todellisia elämyksiä.

Reitin varrella on monia harvinaisia kasveja ja geologisia esiintymiä. Luosojoen varressa voi nähdä jälkiä majavien padonrakennuspuuhista. Liiku luontoa kunnioittaen, älä katko äläkä kaiva, jos satut löytämään jonkun harvinaisen kasvin, vaikkapa tikankontin.

Takaisin luonto-sivulle..

Yhteystiedot: puh. 050 363 6154/Tohmajärvi-Seura tai 0400 626 875/Laasonen.

Kesä 10.6. – 9.8.2020:

Nymanin alue ja Saarion voimalaitosmuseo: Kesän 2020 mahdolliset aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin