Kemien luontopolku

Tohmajärven kuuluisaan vaara- ja lehtomaisemaan pääsee hienosti tutustumaan Kemien luontopolkua kiertämällä. Ulkomuseoalueen vierestä lähtevän n. 6 km pitkän polun korkeuserot ovat melkoisia. Karuihin metsiin ja tasaisiin maisemiin tottuneille Jalanvaaran ja Piilovaaran nousut ja suojeltuun ketoalueeseen tutustuminen ovat todellisia elämyksiä.

Reitin varrella on monia harvinaisia kasveja ja geologisia esiintymiä. Luosojoen varressa voi nähdä jälkiä majavien padonrakennuspuuhista. Liiku luontoa kunnioittaen, älä katko äläkä kaiva, jos satut löytämään jonkun harvinaisen kasvin, vaikkapa tikankontin.

Takaisin luonto-sivulle..

Heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-16 sekä tapahtumapäivinä to 2.7., pe 10.7., ke 15.7. ja ke 22.7. klo 13-18. Elokuussa sunnuntaisin klo 13 – 16