Aconitum-kierros

Kirkkoniemessä kulkeva luontopolku on saanut nimensä reitin varrella kasvavan lehtoukonhatun latinankielisestä nimestä Aconitum septentrionale. Tämä lähes kaksimetriseksi kasvava komea ruohokasvi on Tohmajärven kuntalaji ja todella näkemisen arvoinen. Keltapäiset paalut ja värinauhat tai merkit puissa johdattavat kulkijan piilovaaran ukonhattulehtoon, joka on yksi Suomen hienoimmista lehtokohteista. Ukonhattu kukkii – kesästä riippuen – juhannuksen ja heinäkuun lopun välillä. Muista, ettei tätä rauhoitettua kasvia saa katkoa eikä kerätä.

Vajaat 6 km pitkä luontopolku kulkee keskellä vanhaa kulttuuriseutua. Reitti kiertää kauniin Kirkkoniemen ympäri ja matkalla voit nähdä Tohmajärven vanhan kirkon, pitäjäntuvan, pappilan ja hautausmaat muistomerkkeineen.

Rantametsissä voit nähdä merkkejä monessa vaiheessa lasketun Tohmajärven vanhoista rantavalleista ja seurata lähietäisyydeltä Peijonniemen runsasta lintumaailmaa.

Aconitum-kierrokselle pääseen kolmesta lähtöpaikasta: kirkon ja Vanhan hautausmaan parkkialueilta ja Turusenniemestä.

Huom. Polun pitkospuilla käveltävä varovasti, sillä pitkospuissa on lahovaurioita.

Takaisin luonto-sivulle..

Heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-16 sekä tapahtumapäivinä to 2.7., pe 10.7., ke 15.7. ja ke 22.7. klo 13-18.

Elokuun aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

Saarion voimalaitosmuseo, aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.