headerkuva

Talkoot

Pitäjäseuran järjestämissä kunnostustalkoissa on vaalittu monia perinteisiä työmenetelmiä. Vuonna 2006 Maiju Lassilan synnyinkodin nukkuma-aittaan höylättiin paikan päällä uudet päreet ja kiinnitettiin kattoon. Vuonna 2003 museoalueella keiteltiin tynnyrissä punamultamaalia ja sillä maalattiin pitäjänmuseo ja Tuunasen pikkuaitta. Samana vuonna myös tervattiin pitäjänmuseon katto. Vuonna 2012 tukirahoituksen turvin perusteellisesti korjatun Renkituvan kattotalkoissa vanhat kattotiilet irrotettiin, puhdistettiin ja värjättiin perinteen mukaan maitoseoksella. Vuoden 2014 uusi rakennustalkoourakka oli siirtää Kirkkoniemestä vanha navettarakennus Nymanin talon vanhan navetan kivijalan päälle. Uuden rakennuksen myötä museon runsaalle esinemäärälle saatiin lisätilaa ja uusia näyttelytiloja saadaan järjestettyä Nymanin aittarakennukseen.

Kesällä 2019 Pitäjänmuseon puolella Tohmajärvi -seura pitää perinnerakentamisentalkoita kun Maiju Lassilan kotitilan aitta ja Pikkuaitta saavat uudet pärekatot. Myös Pitäjänmuseona toimiva Jouhkolan hovin entisen kärryaitan katto korjataan ja seinät maalataan. Kannattaa seurata seuran Facebook sivuja ja pysyä kuulolla koska talkoillaan!

Takaisin toiminta-sivulle..

Seuran kevätkokous to 28.4.2021 klo 18 kunnanvirastolla

Museot avoinna pienryhmille myös sopimuksesta, tiedustelut 050 363 6154 tai info@tohmajarviseura.fi

Kesä 2021:

Nymanin koti- ja apteekkimuseo, Renkituvan kahvio ja ulkomuseoalue ovat avoinna seuraavasti:

Potsiviikolla

Heinäkuussa ja tapahtumapäivinä 

Elokuussa

Muina aikoina museoalue, Renkituvan esteetön WC ja pihakalusteet ovat kävijöiden käytössä alueella toimivan Meijän kammarin aukioloaikoina päivittäin klo 11-19.

Saarion voimalaitosmuseo, avoinna tilauksesta.

Seuran toiminnasta tiedotetaan myös seuran Facebook -sivustolla:

Tervetuloa!
Tohmajärvi-seura

What do you want to do ?

New mail