Nymanin aitan näyttelyt

Algot Untola -näyttely

Vuonna 2018 kirjailija Maiju Lassilan juhlavuoden kunniaksi koottu, Algot Untolan elämää esittelevä näyttely näyttely on edelleen nähtävissä Nymanin aitassa. Näyttely on avoinna museoiden aukioloaikana 8.8. saakka.

Lasten aitta

Lasten aitassa järjestetään ajoittain erilaisia työpajoja.

Kuppauksesta kanylointiin – Tohmajärveläisen terveydenhuollon historiaa

Esillä on pitkäaikaisen johtavan hoitajan Pirjo Rinteen kokoama vanhojen terveydenhoidon esineiden kokoelma. Näyttelyvitriineissä on esillä mm. kätilön välineistöä kotisynnytyksiin, hammaslääkärin instrumentteja ja vanhoja lääkereseptejä ja -pakkauksia.

Näyttelyä varten on myös koottu leikekirja, jossa on lehtijuttuja terveydenhuollon merkkipaaluista ja linjauksista 1970-luvulta nykypäivään asti.

Näyttely on ollut esillä jo kesästä 2013. Esillä on nyt myös kuvia monista eri rakennuksista, joissa terveyttä ja sairautta on Tohmajärvellä hoidettu.

Takaisin näyttelyt-sivulle..

Tohmajärven museoalue

Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Avoinna 9.6.-8.8. (ei 25.-27.6.)
ti-pe klo 12-18 ja la-su 12-16
ryhmille varauksesta syyskuun loppuun

Museoalueen lippu 5 €. Alle 16 v. ilmaiseksi. Ryhmät sopimuksen mukaan.
Lisätietoja: info@tohmajarviseura.fi, puh.050 363 6154, www.tohmajarviseura.fi

Saarion Voimalaitosmuseo

Voimalaitostie 24, Saario, Tohmajärvi

Avoinna heinäkuussa la klo 12-15 (ei 31.7). Pääsymaksu 2 €/hlö.

Muulloin pienryhmille tilauksesta, p. 050 363 6154, 0400 626 875, info@tohmajarviseura.fi. Pääsymaksu 20 € + 1 €/hlö. Lapset ilmaiseksi.

Avaa tapahtumakalenteri