Luontotoiminta

Tohmajärvi-Seuran toimintaan on sen perustamisesta alkaen kuulunut myös luontoarvojen ja kulttuuriympäristön vaaliminen. Tämä tehtävä on korostunut entisestään, kun Tohmajärven-Värtsilän Luonnonystävät ry:n toiminta lakkasi v. 2007 ja sen vastuulla olleita toimintoja siirtyi pitäjäseuran hoidettavaksi.
Vuosina 2012-2014 Tohmajärvi-Seuran toimesta Leader+ -rahoituksen turvin kunnostettiin Kemien luontopolkua. Talkoolaiset raivasivat polulle uusia reittejä, rakensivat pitkospuita ja laativat uusia opastauluja. Polku tuo hienosti esille Tohmajärven kuuluisat vaara- ja lehtomaisemat.  Aconitum-kierros alkaa olla peruskorjauksen tarpeessa, mutta sen kunnostaminen jäänee kesään 2020.