Talkoot

Pitäjäseuran järjestämissä kunnostustalkoissa on vaalittu monia perinteisiä työmenetelmiä. Vuonna 2006 Maiju Lassilan synnyinkodin nukkuma-aittaan höylättiin paikan päällä uudet päreet ja kiinnitettiin kattoon. Vuonna 2003 museoalueella keiteltiin tynnyrissä punamultamaalia ja sillä maalattiin pitäjänmuseo ja Tuunasen pikkuaitta. Samana vuonna myös tervattiin pitäjänmuseon katto. Vuonna 2012 tukirahoituksen turvin perusteellisesti korjatun Renkituvan kattotalkoissa vanhat kattotiilet irrotettiin, puhdistettiin ja värjättiin perinteen mukaan maitoseoksella. Vuoden 2014 uusi rakennustalkoourakka oli siirtää Kirkkoniemestä vanha navettarakennus Nymanin talon vanhan navetan kivijalan päälle. Uuden rakennuksen myötä museon runsaalle esinemäärälle saatiin lisätilaa ja uusia näyttelytiloja saadaan järjestettyä Nymanin aittarakennukseen.

Kesällä 2019 Pitäjänmuseon puolella Tohmajärvi -seura pitää perinnerakentamisentalkoita kun Maiju Lassilan kotitilan aitta ja Pikkuaitta saavat uudet pärekatot. Myös Pitäjänmuseona toimiva Jouhkolan hovin entisen kärryaitan katto korjataan ja seinät maalataan. Kannattaa seurata seuran Facebook sivuja ja pysyä kuulolla koska talkoillaan!

Takaisin toiminta-sivulle..

Nymanin koti- ja apteekkimuseo, Renkituvan kahvio ja ulkomuseoalue ovat kesällä 2019 avoinna seuraavasti:

4.6.-11.8.2019

ti – pe klo 12 – 19

la – su klo 12 – 17

Muulloin ryhmille sopimuksen mukaan, puh. 050 363 6154/Tohmajärvi-Seura tai 0400 626 875/Laasonen.